Wabi Sabi

Wabi-sabi, het Japanse principe dat spaarzaamheid en soberheid predikt, is lang geen terra incognita meer. Noem het betekenisvolle leegte of een ode aan minimalistische esthetiek, een eerbetoon aan de schoonheid van vergankelijkheid en imperfectie.

De Puydt HaardenDe Puydt HaardenDe Puydt Haarden

Architecturale archeologie

Een koloriet van aardetinten vertaalt zich in termen van ‘nude’, maar evengoed wordt ‘cognac’ en ‘terracotta’ genoemd. Vloeren en wanden zijn niet afgelikt maar eerder slik. Het zit in kleine details. In oerkleuren van materialen met wortels. In een interieur lijkt dan niets toegevoegd, maar secuur blootgelegd. Alsof het architecturale archeologie betreft.

Spoorzoekers

Imperfectie en ruwheid vormen meer dan een onderstroom voor het perfect gepolijste, ‘social’ gemediatiseerde plaatje. Barsten, gekartelde randen of grillige naturaliën vormen tegenwicht in onze veeleisende samenleving. Dat sijpelt door in het interieur en het design. Noem het een tijdgeest, eerder dan een trend; een zacht en verzachtend klimaat voor spoorzoekers die de betekenisvolle schoonheid van vergankelijkheid naar waarde schatten. 

Deze moods illustreren actuele trends op het vlak van (interieur)design en hebben een louter informatief karakter.

De Puydt Haarden
Geïnspireerd door deze mood?
Neem contact op