II. Drongen

Een wandvullende kast uit zwart getinte eik vormt een even gestileerd als verfijnd decors voor deze centraal geplaatste open gashaard.

Kast en open gashaard

Gemetst in bezande, grijze pannenstrips zorgt het voor een mooi contrast, zelfs op de momenten dat er geen grillige vlammen doorheen de keramische blokken (smoke style deluxe) spelen. Maatwerk is hier echt een teken aan de wand. Zo werden ook de pivoterende deur, Cascade-televisiekast en drie nissen met zorg door De Puydt uitgevoerd.

De Puydt HaardenDe Puydt HaardenDe Puydt Haarden

Visuele eenheid in keuken en bijkeuken

Dat het meubelatelier van De Puydt verder gaat dan haardarchitectuur, bewijst het hoogkwalitatieve schrijnwerk dat ook in de keuken werd toegepast. De stijl van de wandkast in de living wordt hier immers doorgetrokken en gecombineerd met de Argos Black-natuursteen als werkblad en spatwand. De andere kasten werden bekleed met mortex en ook de stalen deuren zijn een toonbeeld van het maatwerk van De Puydt. 

De Puydt Haarden
De Puydt HaardenDe Puydt Haarden

Pivot en Cascade

De kamerhoge pivoterende deur tussen salon en eetkamer zijn eveneens in zwart getinte eik en kregen een handgreep in dark bronze. Ook de nissen in de kast werden uitgevoerd in datzelfde brons en zorgen voor gedistingeerd contrast tussen de natuurlijke structuur van de kast en het gladde, maar donkere metaal. De televisie werd dan weer vakkundig weggewerkt achter een Cascade-systeem waarbij het front verzonken achter het bovenste paneel schuift.

De Puydt Haarden
Overtuigd door dit project?
Neem contact op
01.Project door De Puydt Interiors around Fire